Pages

Friday, October 15, 2010

cik Nina Azman


salam..

kali ini aku nk stori pasal BFF aku masa aku blajar dekat uitm seri iskandar, perak..namanya nina. nina..1st time aku kenal ngn dia masa minggu suaikenal.time tu aku kawan dengan janatul naim. aku tak perasan pon dia..hehe..dia punya anggapan pertama bila tengok aku adalah "aku ni seorang yang sangat sombong!"..hahaha..dahsyat kan?

aku pom sama gak..aku ingat dia sombong masa mula-mula dulu..lepas tu kami pon berkenalan. lagaknya sama seperti budak-budak skolah la kan..tanya nama dulu..pastu asal mana kan..haha.. sumpah aku akan senyum sendiri bila teringat hal itu..masok tahun ni cukup 4tahun kami berkawan..dia? bagi aku dia comel!haha..nina mu kena blanja aku...

kemudian kami semakin rapat..rapat bertiga.siap nk chop satu grup lagi.tapi tula..rancang je kan. yang tentukan yang diatas sana.kami tidak ditakdirkan untuk satu grup.nina dapat grup C.aku grup A dan janatul naim grup B..skali sumer laen-laen grup daa..

walopom begitu, aku n nina tetap rapat sebab kami satu studio.aku tompang meja dia dekat studio tu sebab aku xde meja lagi..ramai sangat orang amek ID kan..haruu betoi!..lama-lama kami renggang sedikit.sebab da ada kawan masing-masing dalam grup..aku trase jugak.aku ada tanya dia.tapi nina jawab dengan satu surat yang mana aku masih simpan lagi sampai skang..

masuk semesta 2, kami kembali rapat.buat keja suma sama-sama.da ade geng sendiri..haha.. time tu perangai hantu sorang-sorang memang abes-abesan keluar.haha..sebab da rasa besau sket n da ade junior kan..haha..kalo nk kua mesti satu geng..riuh giler! ditambah plak kepala giler-giler tu si nina! memang haru!sori beb..mu memang giler-giler!!

masok semesta 3, krisis mula melanda..aku gadoh besau dengan nina..memang stok taknak pandang muka abes!punyer giler gadoh..ditambah lak ngn orang-orang yang suker buat khabar angin.mereka cerita..memang mengundang angin puting beliung!huhuhu..last-last di akhir sem baru kami baek..itu pom macam suam-suam kuku..

part 4 pom tiba..mase tu kami da tao sapa kawan n sapa lawan..kami layari part 4 dengan tabah sebab kami mula dipulau sikit demi sedikit..ramai plak orang dengki dengan si nina ni.aku pom xpaham kenapa orng jeles dengan beliau...aku n bestpren kami anis sumpah sedih..last-last kami nekad untuk berbaik 4org sahaja.aku,nina,anis n net..biarlah orang nk kata apa..part 4 adelah saat genting kami sama ada dpt pegi practical ataw tidak..Alhamdulillah ,kami layak untuk pegi prac...syukur~~

part 5 aku jauh di mata.sebab kami prac tempat lain-lain.aku di terengganu n nina di selangor.
walopom begitu,kami still kontek melalui "SKYPE"..trimas utk cik skype..haha.....tiba masa utk review sume keje-keje prac.kena balik perak..wah..sungguh eksaited mahu jumpa c nina gigi besi nih.

part 6..akhirnya! di part 6 baru kami menjadi satu grup..haha..wah..memang byk gelak ketawa sama dia..sesungguhnya kawan dimasa susah n senang..xde duet, aku payung dia.time aku xde lak, nina payung aku..bergilir-gilir dengan c anis.mana-mana memang kami bertiga..xkesah apa orang nk kata..hati sudah jadi kering dengan umpatan orang..giler puitis ayat aku!..

masa sekarang..haha...kami still lagi kontek..prenship forever org kata!.haha..aku harap kami akan tetap jadi kawan sampai bila-bila....wahai cik nina azman, aku sayang sama kamoo!!!..

me n nina..
name:nina azman
dob:29 NOV
hobi: buat keje giler!

2 comments:

nina said...

hahahhaha...mu ni wat aku sengih sowg2 laa yat..
aku sunyi ble kat perak sowg2..sumpah aku sunyi...mane la kwn au yg dua owg tuh..uhuhuhhuu tp nak wat cmne...

kalo owg tnye sape kwn aku..mu n anis je laa yg aku jwp..aku tak tau kwn laen...tp kau harap persahabatan kte kekal smpai akhirat..

antara kte bertiga..aku laa paling nakal..paling riuh..paling slumber...sume laa aku kan..aku bersyukur de kwn cm mu n anis..

yg pasti...aku windu kowg!
windu mase susah sng kte!
windu tdo same2..mkn same2...nanges sedey same2..windu gelak tawa same2..aku windu yattt!!!
='(

Anonymous said...

aper patut aku cakap?150 hinggit..150 hinggit....ermmmm